Προτομή του ιδρυτή της Ι.Ρ.Α. Αrthur Troop

by Κώστας Φραγκάκης No comments

Για να διατηρηθεί η μνήμη του ιδρυτή μας, αντιπρόσωποι στο Συνέδριο “IEC σε Reno”, το 2001, ενέκριναν την ιδέα του αγάλματος (προτομή) του Arthur Troop, ο οποίος πέθανε στις 30 Νοεμβρίου 2000.

Μετά από περαιτέρω συζητήσεις στο Sun City, Νότια Αφρική, το 2002, αντιπρόσωποι συμφώνησαν το άγαλμα θα πρέπει να λάβει τη μορφή του ιδρυτή της Ι.Ρ.Α. με το κεφάλι και τους ώμους του και να τοποθετηθεί σε IBZ Gimborn.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Trondheim, Νορβηγία, το 2003, εκπρόσωποι αποδέκτηκαν ομόφωνα ένα απόσπασμα από τη Νέα Ζηλανδία από την Ελβετική γλύπτη, Brigitte Wuest, ο οποίος είχε εργαστεί για την «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» τριλογία ταινιών, κάνοντας πολλά από τα αγάλματα που εμφανίστηκαν στις ταινίες. IPA Νέα Ζηλανδία, και ιδίως ο Εθνικός Πρόεδρος, “Bruce Hutton”, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της επιτυχίας του έργου.

Το άγαλμα είναι από χαλκό και στέκεται πάνω σε ένα βάθρο που δείχνει όλες τις χώρες της Ι.Ρ.Α. (59 εκείνη την εποχή).

Το άγαλμα του Arthur Troop – παρουσιάστηκε στο IBZ Gimborn (γ) ΙΡΑ 2004

Η προτομή μεταφέρθηκε σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της “Ι.Ρ.Α. IBZ Gimborn” σε μια τελετή αποκαλυπτηρίων που πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2004.

“Winrich Granitzka”, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Gimborn, καλωσόρισε τους επισκέπτες και άνοιξε την τελετή.

Ο Μιχαήλ Οδυσσέως,Παγκόσμιος Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. , μίλησε για τη ζωή του Αρθούρου ως αστυνομικός, ιδρυτής του Ι.Ρ.Α. και προστάτη για τους τυφλούς. Επαίνεσε το εξαιρετικό έργο του γλύπτη, Brigitte Wuest και η συμβολή του Bruce Hutton (IPA Πρόεδρος, Τμήμα Νέας Ζηλανδίας), ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο από την αρχή για την εξασφάλιση της επιτυχίας αυτού του έργου.

Το άγαλμα στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τον Μιχαήλ Οδυσσέως, μαζί με τους Winrich Granitzka και Marjorie Troop, συνοδευόμενος από τον γιο του Kevin, έκανε μια ομιλία σε αντάλλαγμα για αυτό το “έργο”. Το άγαλμα ευλογήθηκε από τον Εφημέριο της Αστυνομίας Siegfried Foerster.

Την τελετή παρακολούθησαν από εν ενεργεία και πρώην μέλη του ΡΕΒ, συμπεριλαμβανομένων Alan Carter, πρώην Γενική Γραμματέας της Διεθνούς και φίλος της οικογένειας Troop.

Εκπρόσωποι από 16 IPA Εθνικά τμήματα παρακολούθησαν με πάνω από 100 μέλη της Ι.Ρ.Α. από Τοπικές Διοικήσεις από όλη τη Γερμανία ενισχύοντας την ατμόσφαιρα αυτής της σημαντικής στιγμής

 

Πηγή : http://www.ipa-iac.org/content.php?pageId=40

Κώστας ΦραγκάκηςΠροτομή του ιδρυτή της Ι.Ρ.Α. Αrthur Troop