Παραδόθηκε ιατρικό μηχάνημα ανίχνευσης φλεβών στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

by Κώστας Φραγκάκης No comments

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών – Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου συνδιοργανώσαμε με τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, την εταιρεία Medistore και την διοικήτρια του νοσοκομείου, κα Μαρία Σπινθούρη την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 στην αίθουσα διαλέξεων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την τελετή παράδοσης ενός νέου ιατρικού μηχανήματος, το οποίο δεν υπήρχε ανάλογο μέχρι σήμερα σε κανένα από τα τρία Νοσοκομεία του Νομού μας. Το Vivo500s είναι το νέο απόκτημα της Παιδιατρικής κλινικής Αγίου Νικολάου το οποίο “χαρτογραφεί” επακριβώς το φλεβικό τους σύστημα κατά την λήψη αίματος σε νεογνά, παιδιά και σε σοβαρά πάσχοντες ενήλικες

Η εκδήλωση άρχισε με  την διοικήτρια του νοσοκομείου κα Μαρία Σπινθούρη να καλωσορίζει τόσο τους παραβρισκόμενους όσο και τους συντελεστές της εν λόγω εκδήλωσης, τονίζοντας  την σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς στις ημέρες μας.

 

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Τοπικής Διοίκησης  Λασιθίου κ.  Κώστα Φραγκάκη, , καθώς και περιγραφής των δυνατοτήτων του Vivo500s.

Κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τους συντελεστές του ποδοσφαιρικού Αγώνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2017 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου αποτέλεσμα του οποίου ήταν να περισυλλεχθεί  μέρος του ποσού που χρειάστηκε για την αγορά του μηχανήματος.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, κ. Νικολαράκης Κωνσταντίνος ο οποίος και τόνισε ως ιατρός την σημαντικότητα  του μηχανήματος για την παιδιατρική κλινική προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά που πρέπει να τους γίνουν εξετάσεις αίματος. Επίσης  τόνισε ότι η Παιδιατρική κλινική είναι σε καλό δρόμο για και μπορεί να γίνει  “πρότυπη Παιδιατρική κλινική”

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης Μιχάλης  ιδιοκτήτης της εταιρείας Medistore χαιρέτησε και αυτός από την μεριά του ως συνχορηγός του εν λόγω μηχανήματος. Τόνισε την άψογη συνεργασία που είχε με τον κύριο Φραγκάκη Κωνσταντίνο και πως και στο μέλλον θα είναι και πάλι  αρωγός σε όμοιες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να βοηθήσουν την κοινωνία.

 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παράδοση του μηχανήματος στην διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Αγίου Νικολάου, κα Μανιουδάκη – Νικολαράκη Αργυρή από τους χορηγούς .Τονίστηκε δε ότι η κλινική ενισχύθηκε με δύο νέες παιδιάτρους οι οποίες έχουν εξειδίκευση στην νεογνολογία.

Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς και όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Τοπική Διοίκηση Λασιθίου, πράγμα που φάνηκε στα μήνυμά  που δέχτηκε ο πρόεδρος  κύριος Φραγκάκης Κωνσταντίνος στην ανάρτηση που έκανε μετά το πέρας  της εκδήλωσης.

Για το Δ.Σ. της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών – Τ.Δ. Λασιθίου

Ο Πρόεδρος Φραγκάκης Κωνσταντίνος                     Η Γεν. Γραμματέας Ζερβάκη Μαρία – Σπυριδούλα

Κώστας ΦραγκάκηςΠαραδόθηκε ιατρικό μηχάνημα ανίχνευσης φλεβών στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου