Επίσκεψη μέλους μας στη Ι.Ρ.Α. Γερμανίας

by Κώστας Φραγκάκης No comments

Οι Αξίες της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στηρίζονται στην αλληλοβοήθεια και στην εξυπηρέτηση των μελών της. Οι Αρχές που πρεσβεύουμε και εκπροσωπούμε, μας αποδεικνύουν ότι το να βοηθάμε τους συναδέλφους είναι αναπόσπαστο καθήκον μας. Αυτή την βοήθεια δέχθηκε με τα χαράς το αγαπητό μέλος της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου Φυτρολάκης Μανώλης όταν επισκέφθηκε την Γερμανία προκειμένου βρει σπίτι για να μείνει γιός του που θα σπουδάσει εκεί. Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ι.Ρ.Α. Γερμανίας που πραγματικά βοήθησαν το μέλος μας και σας παραθέτουμε την ευχαριστήρια επιστολή του  μόλις επέστρεψε.

 

“Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 εγώ με το γιο μου Γιώργο φτάσαμε στο Φράιμπουργκ, όπου πρόκειται να σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο της πόλης Albert Ludwig Universität. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν για την ανεύρεση στέγασης  εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης και της περιορισμένης προσφοράς, απευθύνθηκα στον εκπρόσωπο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (International Police Association) στο Νομό Λασιθίου κύριο Φραγκάκη Κωνσταντίνο, ο οποίος μέσο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α. φρόντισε να μας φέρει σε επαφή με το συνάδελφο αστυνομικό Matthias Köhler, επίσης μέλος της Ένωσης.

Ο Matthias φρόντισε να επικοινωνήσει μαζί μας από την πρώτη μέρα, ώστε να κανονίσει το συντομότερο τη συνάντησή μας, δείχνοντας παράλληλα ενδιαφέρον τόσο για τη διαμονή όσο και για την πορεία της πτήσης μας. Την επόμενη μέρα συναντηθήκαμε σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου αφού ενημερώθηκε εκτενέστερα για το τι ακριβώς αναζητούσαμε, ξεκίνησε την έρευνά του μέσω του διαδικτύου, του τηλεφώνου αλλά και δημοσιεύοντας αγγελίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, το ενδιαφέρον του συναδέλφου δεν περιορίστηκε μόνο στα τυπικά. Ταυτόχρονα με την προαναφερθείσα αναζήτηση φρόντισε να μας ξεναγήσει στα σημαντικότερα μέρη και μνημεία του Φράιμπουργκ, γνωστοποιώντας μας ακόμα και  τοπικούς θρύλους με τη συνοδεία κρύας γερμανικής μπύρας.

Οι μέρες περνούσαν και ο Matthias προσπαθούσε να μας συναντά καθημερινά ενώ τις μέρες που δεν τα κατάφερνε εξαιτίας των επαγγελματικών του υποχρεώσεών, φρόντιζε να επικοινωνεί τακτικά μαζί μας, ενημερώνοντάς μας για την πορεία της έρευνάς, την οποία συνέχιζε τόσο από το γραφείο όσο κι από το σπίτι του. Μάλιστα φρόντισε να μας φέρει σε επαφή και με άλλους συναδέλφους του, από τους οποίους μάθαμε διάφορες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των Γερμανικών Αρχών και στη συνέχεια ανταλλάξαμε και διάφορα αναμνηστικά από τις υπηρεσίες μας που επισφράγισαν τη φιλία μας.

Ευχαριστούμε τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και ιδιαίτερα τον Matthias Köhler για την πολύτιμη βοήθεια τους!”

Φυτρολάκης Εμμανουήλ

Μέλος Τ.Δ. Λασιθίου

Κώστας ΦραγκάκηςΕπίσκεψη μέλους μας στη Ι.Ρ.Α. Γερμανίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>