4 Οκτωβρίου 2019 Δράση για την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων

by Κώστας Φραγκάκης No comments

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Σχεδόν 3 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα περιφέρονται στους δρόμους της χώρας μας, κακοποιούνται, τραυματίζονται θανάσιμα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, δηλητηριάζονται, εκτελούνται, πετιούνται στα σκουπίδια, πεθαίνουν από ασιτία και αρρώστιες.

Με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων” σήμερα 4 Οκτωβρίου 2019, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Λασιθίου ευαισθητοποιημένη στα θέματα που αφορούν την καλή ευζωΐα τους, διοργάνωσε και υλοποίησε εξωραϊσμό στους χώρους όπου ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο Δήμος Σητείας έχει τοποθετήσει “ποτίστρες” και “ταΐστρες” για τα ζώα συντροφιάς. Στη συνέχεια τοποθέτησε τροφή και καθαρό νερό προκειμένου οι τετράποδοι φίλοι μας να βρουν και να χρησιμοποιήσουν κατά την βόλτα τους.

Η δράση μας αυτή προστίθεται σε ένα σύνολο δράσεων προς την κοινωνία του Λασιθίου και ένεκα της ημέρας θα θέλαμε να προωθήσουμε ένα μήνυμα προς τους πολίτες του τόπου μας, να μην κλείνετε τα μάτια στις κακοποιήσεις ή θανατώσεις ανυπεράσπιστων ζώων. Μην επιτρέψετε στους εαυτούς σας να γίνετε συνένοχοι στα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος των ζώων καλύπτοντας με τη σιωπή σας όλους τους δολοφόνους που παραμένουν τις περισσότερες φορές άγνωστοι και ατιμώρητοι. Δεν χρειάζεται να είμαστε ενεργοί φιλόζωοι για να βάζουμε τροφή και νερό στ’ αδέσποτα ζώα της γειτονιάς μας. Δεν χρειάζεται να είμαστε υπερήρωες για να σώσουμε ή να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο που έχει ανάγκη τη στήριξη και την αγάπη μας. Μπορεί να μην αλλάξουμε τον κόσμο σώζοντας ένα αδέσποτο αλλά σίγουρα αλλάζουμε τον κόσμο του ζώου αυτού.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Α. Λασιθίου

        Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Φραγκάκης Κωνσταντίνος                                                       Γενειατάκης Αντώνιος

Κώστας Φραγκάκης4 Οκτωβρίου 2019 Δράση για την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων

Related Posts

Take a look at these posts