Πολιτιστική εκδρομή στη νήσο “Κουφονήσι” Μακρύ Γιαλού

by Κώστας Φραγκάκης No comments

Στα πλαίσια των πολιτισμικών εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών,  διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε  με απόλυτη επιτυχία εκδρομή στη νήσο Κουφονήσι την Κυριακή 04 Αυγούστου 2019.

Το Κουφονήσι είναι η αρχαία Λεύκη, που ονομάστηκε έτσι από το λευκό των πετρωμάτων και της άμμου, καθώς ο ασβεστόλιθος είναι το κυρίαρχο πέτρωμα στην περιοχή. Ένα μικρό νησάκι στο Λιβυκό πέλαγος, ανοιχτά των ΝΑ ακτών της Κρήτης κοντά στο ακρωτήρι Γούδουρα, 10 μίλια από το Μακρύ Γιαλό με καταγάλανα νερά και μακρά ιστορία μιας και  υπήρξε σημαντικός σταθμός για τα πλοία της αρχαίας εποχής, λόγω της ιδανικής του θέσης  για την αλιεία κογχυλιών και σπόγγων. Θεωρείται σημαντικό στήριγμα της οικονομίας των Μινωιτών..

Κατά την παραμονή μας στη νήσο, δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να επισκεφθούν το αρχαίο θέατρο το οποίο και μαρτυρά την ύπαρξη αρχαίου πολιτισμού στη περιοχή, αλλά και να απολαύσουν τις μοναδικές – παρθένες παραλίες του νησιού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία “Cretan Daily Cruises” καθώς και το προσωπικό του πλοίου ΕΥΔΟΚΙΑ για την άψογη και επαγγελματική συμπεριφορά τους, πράγμα που βοήθησε καταλυτικά στην ολοκλήρωση της τόσο επιτυχημένης εκδήλωσης της Τοπικής μας Διοίκησης.

      Για το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Α. Τ.Δ. Λασιθίου

        Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

Φραγκάκης Κωνσταντίνος                  Γενειατάκης Αντώνιος

Κώστας ΦραγκάκηςΠολιτιστική εκδρομή στη νήσο “Κουφονήσι” Μακρύ Γιαλού