Εκδρομή στη νήσο Μήλο.

by Κώστας Φραγκάκης No comments

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τοπική Διοίκηση Νομού Λασιθίου και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λασιθίου, συνδιοργανώνουν για τα μέλη τους και τις οικογένειες τους εκδρομή στο νησί της Μήλου από  06/09/2024 έως 09/09/2024.

Τιμή 220 ευρώ για Ενήλικες (μέλη και συζύγους χωρίς διατροφή)  (-10 ευρώ για παιδιά από 5 ετών έως 11, 4 ετών κ κάτω δωρεάν).

Τιμή για μη μέλη 240 ευρώ. (Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων)

-Κρατήσεις στον  Γ΄ Αντιπρόεδρο ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ Νικόλαο (Για Σητεία)

-Στο Αν. Γενικό  Γραμματέα ΓΕΝΕΙΑΤΑΚΗ Αντώνιο (για Ιεράπετρα)

-Στα μέλη του Δ.Σ. που μένουν στον Άγιο Νικόλαο (Άγιο Νικόλαο)

– Στους εκπροσώπους του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λασιθίου (κ. ΚΡΟΥΣΑΝΙΩΤΑΚΗ κ κ. ΚΟΝΤΟΠΑΥΛΑΚΟ)

Κρατήσεις έως  30/07/2024 μαζί με προκαταβολή 100 € ανά άτομο

Ακυρώσεις έως 05/08/2024 – εξόφληση υπόλοιπου ποσού 06/08/2024

-Τα δωμάτια είναι δίκλινα και τρίκλινα

Ξενοδοχείο  Anna- Zisimos

 

Πρόγραμμα έκδρομής

1η Μέρα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου: ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΜΗΛΟΣ.
Συγκέντρωση 20:00 στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο- και αναχώρηση για το λιμάνι του Αδάμαντα 21:00.
Άφιξη 01:00 – μεταφορά στα δωμάτιά μας διανυκτέρευση.

2η Μέρα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου: ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ- ΤΡΥΠΗΤΗ – ΠΛΑΚΑ- ΠΟΛΩΝΙΑ:
Σήμερα ξεκινά η γνωριμία μας με το νησί. Πρώτη επίσκεψή μας η Τρυπητή, όπου βρίσκονται οι κατακόμβες
και το αρχαίο θέατρο της Μήλου. Συνεχίζουμε για την Πλάκα τη σημερινή πρωτεύουσα του νησιού και μία από τις πιο ανέπαφες πρωτεύουσες των Κυκλάδων. Το όνομά της οφείλεται στο επίπεδο έδαφος πάνω στο οποίο χτίστηκαν τα σπίτια των πρώτων κατοίκων της, όταν πλέον το κάστρο δεν μπορούσε να στεγάσει όλο τον πληθυσμό. Στο δυτικό άκρο της Πλάκας, πάνω σε απόκρημνους βράχους χτίστηκε το 1810 ο ναός της Παναγίας της Κορφιάτισσας. Η τοποθεσία είναι γνωστή ως «Χάλαρα», ενώ ο χώρος μπροστά από το ναό ως «Μάρμαρα», λόγω του ότι η αυλή του ναού είναι στρωμένη με μαρμάρινες επιτύμβιες πλάκες από την παλαιά πόλη. Επισκεπτόμενοι το Γενέσιον της Θεοτόκου ή Παναγία Κορφιάτισσα, εκτός του ότι θα απολαύσουμε υπέροχη θέα στο πέλαγος θα δούμε κειμήλια από τις παλιές εγκαταλελειμμένες εκκλησίες του νησιού, εικόνες κρητοβυζαντινής τέχνης από τις εκκλησίες της Ζεφυρίας, λείψανα αγίων φυλαγμένα σε μικρά ασημένια κιβώτια, το ξυλόγλυπτο, επιχρυσωμένο τέμπλο του ναού, καθώς και τον επιχρυσωμένο επιτάφιο του 1600 από την Παναγιά τη Σκινιώτισσα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και συνεχίζουμε για τα Πολλώνια στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε την Φυλακωπή, η οποία είναι από τους σημαντικότερους οικισμούς του Κυκλαδικού πολιτισμού και η σημαντικότερη πόλη του προϊστορικού Αιγαίου. Χρόνος για μπάνιο ή προαιρετικό γεύμα . Στην επιστροφή μας θα κάνουμε στάση στη Σπηλιά του Παπάφραγκα. Επιστροφή στον Αδάμαντα και ελεύθερος Χρόνος.
3η Μέρα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου: ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ- ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ- ΖΕΦΕΙΡΙΑ- ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ-
ΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την ξακουστή Παραλία του Σαρακήνικου. Τα σμιλεμένα κάτασπρα βράχια με τα καταγάλανα νερά θα μαγνητίσουν τα μάτια μα. Συνεχίζουμε για την Ζεφυρία, όπου θα επισκεφτούμε τον ναό της Παναγίας της Πορτιανής. Πρόκειται για την παλιά μητρόπολη του νησιού, που είναι ενωμένη με την διπλανή εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους. Είναι η μοναδική διασωθείσα εκκλησία της Παλαιάς Χώρας της Ζεφυρίας. Το όνομα «Πορτιανή» πιθανόν να προέρχεται από την πύλη του κάστρου, που υπήρχε κοντά στο ναό. Η καταστροφή της πόλης από σεισμό το 18ο αιώνα (κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας) σήμαινε και την ερήμωση της. Έτσι, το 1864 η εικόνα της Παναγίας της Πορτιανής, άλλες ιστορικές εικόνες και μέρη από τον πλούσιο εσωτερικό της διάκοσμο μεταφέρθηκαν στο νέο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου (ή Άγιο Χαράλαμπο) στον Αδάμαντα. Συνεχίζομε κατόπιν για το Παλιοχώρι, που θεωρείται από τις καλύτερες 14/5/24, 4:48 μ.μ. ΜΗΛΟΣ – Ipsipetis Travel παραλίες των Κυκλάδων. Εδώ η άμμος είναι τόσο καυτή, που οι γύρω ταβέρνες ψήνουν το φαγητό τους μέσα στην άμμο. Χρόνος για μπάνιο και φαγητό και αναχώρηση κατόπιν για το Μεταλλευτικό μουσείο της Μήλου, όπου θα δούμε σπάνια είδη πετρωμάτων και σχετική ταινία. Επιστροφή στον Αδάμαντα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο μέχρι την αναχώρησή μας το βράδυ. Επιβίβαση στο πλοίο διανυκτέρευση εν πλω.
4η Μέρα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο 06:00 . Τέλος εκδρομής.
Τιμή:
στο ξενοδοχείο Anna- Zisimos 220 € (χωρίς πρωινό)

Περιλαμβάνονται
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση Ηράκλειο- Μήλος- Ηράκλειο
2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στον Αδάμαντα
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Φ.Π.Α
Συνοδός του Γραφείου μας
Δεν περιλαμβάνονται
Ο φόρος διανυκτέρευσης
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Κώστας ΦραγκάκηςΕκδρομή στη νήσο Μήλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>